2012. január 21., szombat

Fültölt lazackrém

Imádom a kenyérre kenhető finomságokat. Legyen az tojáskrém, füstölt szardíniás halkrém, padlizsánkrém vagy bármi más. Néhány apróbb előkészület, egy vekni friss, ropogós kenyér (amit otthon is gond nélkül megdagaszthatunk és megsüthetünk) és már elő is állt  a mennyei falatozáshoz szükséges néhány alapanyag.

Ha már szóbakerültek a kencék, akkor egy valami biztos nem maradhat ki közülük, az pedig a füstöltlazacból készült krém, ami nálunk igen népszerű: például kitűnően illik ünnepi asztalra is...legyen az karácsony, kert parti vagy szülinapi összejövetel.

Mivel a néhány bonyolultabb dolog mellett a szívem inkább az egyszerű, átláthatóan elkészíthető dolgok felé húz, így ezt is lejegyzem. Az igazság az, hogyha bármely alkalmat fel szeretnénk dobni, még mindig egyszerűbb, bár tényleg hosszadalmasabb több apró, különleges falattal készülni, mint egyetlen hatalmas fogással traktálni a meghívottakat. Legalábbis nálunk ez vált be. Így biztos mindenki talál kedvére valót a kínált finomságok között, úgyhogy biztosított az este sikere. És ha elég ügyesek vagyunk, akkor egyszerre akár 4-5 féle apróságot is könnyedén elkészíthetünk különösebb fejfájás nélkül....És végülis ez a cél. Hogy a vendégek mellett a vendéglátó is jól érezze magát. :-)

Füstölt lazackrém kaporral



Hozzávalók: 100 g füstölt lazac, 200 g krémsajt, 1/2 csokor friss kapor, 1/4 citorm leve, 1 apró lilahagyma, esetleg pici só

A lazacot egyszerűen összetörjük robotgéppel (vagy még egyszerűbb, ha egyenesen 'törmelék' lazacot vásárolunk, amit olajban eltéve, kis üvegcsékben árulnak - ebben az esetben perce az olajra nem lesz szükség). Hozzádobjuk a lereszelt hagymát, belelocsoljuk a citrom levét, a felaprított kaprot, és belekanalazzuk a jó minőségű krémsajtot. A többit nyugodtan a robotgépre bízhatjuk. (Só valószínűleg nem fog kelleni, esetleg csak egy pici, mivel a füstölt lazac önmagában is sós) Pillanatok alatt kész a pirítósra kenhető, fenséges finomság!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése