2011. július 4., hétfő

Zsálya és vaj

Hozzánk hasonlóan a világ számos helyén felhasználják a belsőségeket is. Nincs ez másképp Olaszországban sem, ahol a tradíciókon alapuló konyhaművészet nem távolodott el a házias, egyszerű ételektől. Érdemes megízlelnünk ezeket a finomságokat is, hisz a mi hagyományainktól eltérő fűszerezés csodákat tehet!

A varázslatos zsálya zamata és az olvadó vaj selymes íze teszi különlegessé ezt az egyszerű, akár meleg előételként is adható fogást. A zöldbors íncsiklandó pikáns gömbjei pedig roppanva ízesítik a falatokat.


Zsályás csirkemáj zöldborssal




Hozzávalók: 500 g csirkemáj, 2-3 tk. zöldbors, 1 fej lilahagyma, 8 zsályalevél, 100 g vaj, 2 ek. olívaolaj, só, bors

A csirkemájat megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. Közepes hőmérsékleten vajat hevítünk, amire a félkarikára vágott lilahagyma darabokat dobjuk párolódni. Hozzáadjuk a csirkemájat, átforgatjuk és meglocsoljuk az olívaolajjal. Egymásra fektetjük a megmosott zsályaleveleket és keresztben vágva felcsíkozzuk a fűszert. A májra szórjuk és az üvegből hozzákanalazzuk a zöldbors szemeket. Frissen őrölt borssal ízesítjük és lefedve továbbpároljuk.

Kb. 15-20 perc múlva sózzuk és tálaljuk - burgonyapürével vagy egyszerűen csak ropogós kenyérszeletekkel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése