Jó-jó, igaz, hogy néha napján mi is veszünk salátának való zöldfélét, mert hát ki bírja ki rukkola, endívia, frisé, radicchio, tölgylevél-, madárbegy- vagy római saláta nélkül?! Hát én biztos nem. ('Hogyhogy ki? Hát én biztos kibírom! Simán!' - válaszolná erre a Párom....)
Az igazság az, hogy tényleg erősen kell lobbiznom a friss zöldsalátákért - mert felőlem akár mindennap ehetnénk egy nagy tál salit - ezt a célt még nekem sem sikerült elérnem. (még!) Ez persze nem panasz: férfihez képest az Én Drágám bőséggel ropogtatja a friss leveleket. :-)
Mondjuk a szokásos megjegyzést: 'Mi vagyok én, nyúl?!' én is megkapom.....aztán szépen elfogynak a zöldek.
A legjobb trükk, hogy akkor is legyen egy kis vegyes, friss saláta az asztalon amikor igazából nincs is ott; az az, hogy a salátát valami másba csomagoljuk.....például eldugjuk egy kafa kis pitában....és igen, husit is csomagolunk mellé.... :-)
Mézes-mustáros csirke pitában
Hozzávalók: 1 csirkemell, fejenként legalább 2 db pita (én a piacon a péknél veszem), olívaolaj, magos dijon-i mustár, majonéz, akácméz, só, friss fejessaláta, lila színű fodrossaláta és céklalevelek - csak azért jobb, ha vegyesen válogatjuk a zöldeket, mert így üdítően színes lesz a szendvics! , 1-2 szem paradicsom
A zöldféléket és a paradicsomot megmossuk és lecsöpögtetjük. Én még összevágni sem szoktam a leveleket - csak a paradicsomot karikázom.
A csirkét megpucoljuk, megmossuk és apró csíkokra vágjuk. Serpenyőben, kevés olívaolajon finoman sózva átpirítjuk a darabokat.
Közben alaposan összekeverjük a mártáshoz valókat: 3 ek. mustár, 3 ek. méz, 1,5 ek. majonéz. Ha elkészült és a csirke is átpárolódott, a mártás felét a csirkedarabokra öntjük és alaposan átforgatjuk közepes lángon - a maradék öntetet a kész szendvicsek ízesítésére fogjuk felhasználni.
A piták egyik feléből egy kalapkányit levágunk és ezt a részt félretesszük. A zsebeket elegendő mikróban - néhány fordulat alatt - átmelegíteni. Az elkészült csirkehúst a salátalevelekkel és a paradicsomkarikákkal együtt a pitákba gyömöszöljük úgy, hogy közben nem feledkezünk meg az alapos szószos kenegetésről sem (senki sem szereti, ha a szendvicse száraz)!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése