2011. augusztus 21., vasárnap

A Nagy Kertátalakítás - Jobb, ha magunk csináljuk!

És elérkezett a legnehezebb....azután, hogy a munka oroszlánrészével végeztünk, azaz vége volt már minden rettenetesn nehéz földmunkának amit elvégezhettünk és a hihetetlennek tűnő átültetéseken is túlvoltunk; végre ki kellett választanunk az új növényeket. Természetesen olyanokat szerettünk volna, amik még nem voltak részei a kertnek. (gondoltuk, hogy a 'változatosság gyönyörködtet' itt valóban igaz lehet)


Mondjuk épp itt volt az ideje egy kis felfrissülésnek, mert a kert kezdett erősen csatatérre emlékeztetni...naponta sajgott a hátunk és fájt a derekunk...kínunkban persze - a tőlünk kicsit sem idegen módon - nagyokat vihogtunk. Mint egy rokkant sereg, úgy éreztük magunkat. Egy dolog nem hagyott el sosem: a lelkesedés. Vagy a kényszer hajtott, hogy egyszer a végére érjünk :-)


Volt egy terület, ahol - lehet, hogy az volt az ok, hogy valamennyien minden nap dolgozni jártunk - sehogy sem boldogultunk. Illetve haladtunk, de már vérhólyagok sorakoztak mindannyiunk tenyerén és kezdtünk csüggedté válni. A problémát a hozatott föld (illetve az eltávolítandó salakos szennyezés) okozta, ami nem elég, hogy kissé agyagosnak bizonyult, még hihetetlen módon meg is kínzott minket. Hordtuk mi lelkesen, de sehogysem csökkent a kupac....Ekkor áldozatot kényszerültünk hozni és eldöntöttük, hogy -mivel a hősök kora már lejárt - így hívunk egy Bobcat-est és majd a gépre bízzuk a munka legnehezebb részét.

Bár ne tettük volna! Eljött a reggel, melyen a munkagép házunknál megjelent és átvette a stafétát. Ezen a délelőttön munka közben (bevallom) el-elterelődtek  kissé a gondolataim - és magam előtt látva a kész, elplanírozott területet elégedett vigyor vette át az uralmat ábrázatomon. Tényleg ültetni fogunk! Na ehhez képest kétségbeesett telefonhívást kaptam Édesanyámtól, aki miután több száz métert gyalogolt az utcában, csak a sarokról mert engem is értesíteni: a munkagép a kitermelendő földdel együtt a gázvezetéket is megsértette....az egész környéket elárasztotta a gáz-szag...! Mondjuk érthető, hogy nem akart otthonról egy csésze kávé mellől telefonálgatni.....
Jó-jó, persze nem történt nagy baj...kivéve, hogy a szirénázó Gázművek-es autó azért szelte át a várost azon a délelőttön, hogy megakadályozza a robbanást...nálunk :-)
Elzárták. Kijavították. Fizettünk. A vállalkozó úgy gondolta, hogy bár tudta, hogy a vezeték, nem az ő hibája...legalább részben megértettük vele, hogy az övé.


Szóval leszámítva az előbbi kis intermezzot, tisztult a kép és kezdtük látni az alagút végét. Jegyzem meg: pont időben! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése