2011. augusztus 18., csütörtök

Igyunk végre valamit!

Még jó, hogy azt írtam: "Blog az Élet dolgairól, ételekről, italokról....." Dehát hol vannak az italok?!? Fogalmam sincs. Olyan, mintha szemérmesen megbújnának valahol - nehogy szóba kerülhessenek. Pedig igazán megérdemlik, hogy bő, hosszas mondatokban ecseteljük tulajdonságaikat, dícsérjük zamatukat, értekezzünk aromájukról.


A Világ több ezer éve csodálatosabbnál csodálatosabb nedűkkel édesíti, bolondítja ételeit, teremt hangulatot, harmóniát, vidámítja a társasági életet, vagy épp felejti búját, bánatát...Teljesen abuszurd hát, hogy ne méltassuk az arra érdemes italokat.
Beszélgetés egy pohár bor mellett, sörözés a barátokkal, pezsgős koccintás egy ünnepi pillanatban: valamennyi életünk része.
Úgy gondolom, méltánytalan lenne elmenni emellett a kézenfekvő és elvitathatatlanul kellemes téma mellett.

Legyen szó akár családi- vagy baráti összejövetelről (annak céljától vagy okától függetlenül), úgy gondolom, hogy mindig van egy, az alkalomhoz illő ital, amivel feldobhatjuk a hangulatot. És bár legtöbbünk automatikusan jószerivel alkoholos italokra gondol, nem szabad alábecsülnünk az egyszerű limonádét, a turmixot, a gyümölcsalapú (és alkoholmentes) kevert italokat sem.


Nálunk a nyári időszak kihagyhatatlan kelléke a limonádé, amit sok esetben hagyományosan, azaz citrommal és cukorral készítünk el (ez kb. 3 perc). Van, mikor turbózzuk a dolgot és kerül bele narancs- és lime szelet is. A kedvencem azonban az, amikor bodzaszörppel vagy épp a kertből szedett (és apróra vágott) mentalevelekkel bolondítjuk!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése