2011. június 3., péntek

Csirkés penne olívabogyóval

Elsőként álljon itt egy igazi klasszikus; természetesen olívabogyóval!

Pillanantok alatt elkészül, szinte a tészta kifőzési ideje alatt. Tavaly például vendégek érkeztek egy hétköznapi estén, és a beszélgető-időt nem szerettem volna a konyhában tölteni, ezért ezt választottam.


Csirkés penne olívabogyóval



Hozzávalók: 1 csirkemell - filézve, 2 gerezd fokhagyma, 4-5 szem gomba, 3 szál újhagyma, 6-8 szem koktélparadicsom, fekete olívabogyó, bazsalikom, oregánó, só, frissen őrölt bors, olívaolaj, 1 doboz penne

Serpenyőben felhevítünk néhány evőkanál oívaolajat. Megfonnyasztjuk benne a karikázott újhagymát (a zöldjét is!). Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a felkockázott csirkemellett. Sózzuk, borsozzuk és alaposan átforgatjuk, hogy minden oldalról fehéredjenek a csirkedarabok. A feldarabolt gombát és a félbe, esetleg négy cikkbe vágott koktélparadicsomot is a serpenyőbe szórjuk és kislángon fedő alatt pároljuk.  Összeaprítjuk a zöldfűszereket - én nem sajnálom belőle! - és az üvegből kiszedett olívabogyóval együtt a raguhoz keverjük. Persze, ha nem áll rendelkezésre a friss fűszernövény, úgy a szárított is megfelel.


A tésztát közben lobogó sós vízben kifőzzük. Ha elkészül, a főzővízéből egy kis merőkanálnyit a raguhoz szedünk, szükség esetén újra sózzuk, borsozzuk.
A leszűrt pennét a serpenyő tartalmához borítjuk és alaposan átforgatjuk a raguval.
A tányérra szedett tésztát frissen reszelt parmezánnal tálaljuk. Nyárestéken egy pohár hűvös Chardonnay is jól illik hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése