Néha előfordul, hogy kedvünk támad egyszerre több, falatnyi fogással megörvendeztetni szeretteinket. Én szülinapokra, névnapokra, baráti beszélgetésekre szívesen készítek falatkákat, hogy mindenki kedve szerint válogathasson az asztalról. A portobello gombát kifejezettn kedvelem és hál' Istennek ma már minden hipermarketben megvásárolhatjuk. Grillezve mennyei!
Grillezett portobello gomba snidlinges juhtúróval
Hozzávalók: 8 nagy szem portobello gomba, 250 g juhtúró, 50 g vaj, néhány szál snidling, frissen őrölt bors, só, a tetejére ízlés szerint reszelt sajt
A gombák tönkjét kitörjük, a fejeket alaposan megmossuk folyó víz alatt. (A gombát nem szükséges hámozni, elég helyenként megkapargatni.) A fejeket felfordítjuk és enyhén megsózzuk, majd félretesszük a töltelék elkészítéséig.
A juhtúrót villával áttörjük és hozzá morzsoljuk a vajat. Borsot törünk hozzá és a megmosott, apróra vágott snidlinget is hozzákeverjük. Sózni általában nem szükséges.
A gombafejeket alaposan megtöltjük a keverékkel, majd reszelt sajttal koronázzuk.
Egy grillezésre alkalmas sütőlemezt néhány csepp olajjal megkenünk és erre rendezzük a gombafejeket.
A sütőt grill funkcióra kapcsoljuk és kb. 15 perc alatt készre sütjük a gombákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése